• Tour of the Century

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen:

Om het 100-jarig jubileum Athlon te vieren willen wij 100 verschillende auto’s van 100 verschillende merken uit de 100 jaar dat Athlon bestaat (1916 – 2016) om hiermee een spectaculaire tour te rijden op 18 september. Ook willen we een deel van de collectie op 17 september al tonen aan het publiek.
Deelnemers kunnen hun auto inschrijven via TouroftheCentury.com
De jury stelt uit de opgegeven auto’s een selectie samen van minimaal 100 personenauto’s die mee mogen rijden aan de Athlon Tour of the Century (voor ieder jaar 1 deelnemer).
Er wordt gejureerd op basis van originaliteit, staat, relevantie voor het Nederlandse wagenpark en attractiewaarde. Publieksstemmen tellen mee in de beoordeling van de auto, maar het juryoordeel is beslissend. Over de uitslag van de jury wordt niet gecorrespondeerd.
De jury beslist in juli 2016 over de definitieve lijst van deelnemers. Op 23 juli aanstaande wordt de definitieve lijst gepubliceerd. Inschrijven kan tot 18 juli 2016. Deelnemers vernemen per e-mail en via de site, uiterlijk op 23 juli, of zij geselecteerd zijn.
Ja. Bij ontbrekende of niet geselecteerde auto’s of automerken vult de jury de bouwjaren aan met auto’s uit museumcollecties.
Ja zeker! Voor de niet verkozen auto’s zal er tijdens de publieksdag een aparte plek worden georganiseerd. Een aantal van de inschrijvers kan worden uitgenodigd om de Athlon Tour of the Century, als gast van Athlon, bij te wonen.
Athlon laat op 17 september graag een zo groot als mogelijk aantal deelnemende voertuigen zien aan het publiek, bezoekers kunnen de auto’s niet aanraken. Athlon zorgt voor begeleiding. Voertuigen kunnen in de nacht van 17-18 september bewaakt, verzekerd en overdekt blijven staan in de Werkspoorkathedraal.
De publieksdag, het vertrek en de finish van de Athlon Tour of the Century vinden plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Deze locatie en de route bevinden zich buiten de Utrechtse milieuzone.
De gekozen deelnemers nemen kosteloos deel aan de Athlon Tour of the Century.
Uw auto dient in het kader van veiligheid en op voorschrift van de brandweer te beschikken over een zo vol mogelijke brandstoftank (op 500 meter van De Werkspoorkathedraal zijn 2 tankstations). Verder dient uw auto te beschikken over de noodzakelijke papieren, verzekering en keuring om deel te mogen nemen aan het Nederlandse verkeer. Zorg dat u de naam van uw verzekeraar en polisnummer zondag meeneemt voor het invullen van de gebruikelijke disclaimer.
De Athlon Tour of the Century is een tourtocht en zeker geen wedstrijd. Er zijn 2 klassen: oldtimers (tot 1963) en youngtimers (na 1963), het onderscheid zit in de te rijden afstand. Oldtimers mogen op verzoek de langere route rijden. De Route zal worden uitgezet rekening houdend met de diverse leeftijden van de voertuigen. Deelnemers krijgen een routeboek met verschillende vormen van aanwijzingen. In de route worden een 3 tal stops opgenomen waaronder een ‘special stage’. Vanaf het verzamelpunt zal de volledige collectie, op volgorde van leeftijd, terugrijden naar de Werkspoorkathedraal.
De inschrijving voor de Tour geldt voor 2 personen, deelnemer (chauffeurs) en bijrijder. Mochten er meer personen betrokken zijn dient de deelnemer dit te melden aan info@tourofthecentury.com. Deelname aan de Tour is voor eigen risico. Deelnemers dienen vooraf aan de Tour een vrijwaringsclausule te tekenen en zich te houden aan het Reglement dat voor de Tour of the Century is opgesteld.
Ja, absoluut. Athlon en haar bureaus zullen deze dag vastleggen op foto en film. Deze beelden zijn eigendom van Athlon en er wordt dan nog iets moois gemaakt wat kan dienen als naslagwerk.We verzoeken de deelnemers zich daarom ook te kleden naar het tijdsbeeld van de deelnemende auto.